Molipseste-te si tu...de energia data de cel mai mare eveniment de ciclism din Romania!

Einstein spunea ca viata este similara cu mersul pe bicicleta: ca sa-ti pastrezi echilibrul trebuie sa mergi inainte. In perioada 17-20 iulie 2014, in inima Romaniei, aceste cuvinte vor avea o semnificatie aparte. Proiectul „Turul Ciclist al Sibiuluiu” derulat de Primaria Municipiului Sibiu si sustinut de numerosi parteneri printre care si Structural Consulting™ Group www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro este povestea construita de un grup de oameni dedicati, o istorisire a celei mai valoroase competitii cicliste de sosea din Europa Sud-Est.

Povestea a fost atat de bine conturata incat Uniunea Ciclista Internationala a mentinut competitia in categoria 2.1. Aceasta pozitionare plaseaza evenimentul in top 5 al competitiilor cicliste de sosea din Europa de Sud-Est.
Reteta pentru o asemenea initiativa nu este una usoara pentru ca ingredientele sunt spectaculoase: 22 de echipe de pe 2 continente, sute de kilometri de traseu, zeci de obiective turistice si sute de voluntari. Rezultatul? Un excelent nivel organizatoric in concordanta cu standardele UCI. Aflata de editia a IV-a initiativa reuneste echipe din Europa si Asia. Construita parca sub stindardul Unitate prin diversitate ea aduce in acelasi loc sportivi din Japonia, Azerbaijan, Romania sau Norvegia. Aceasta este o poveste despre succes si ambitie, despre competitivitate si lucru in echipa. O poveste despre succes!


„Turul Ciclist al Sibiului” nu se adreseaza doar profesionistilor. Daca esti pasionat de ciclism si practici acest sport ca si amator, proiectul „Turul Ciclist al Sibiului” iti ofera posibilitatea sa participi la un eveniment adiacent: King of the Mountain 2014. Concursul este o initiativa unica in Romania, iar inscrierea este gratuita. Traseul de urcare are o lungime de 15 km cu pante medii de 5% si cu zone de 14%. O batalie intre om si munte. Oare cine va castiga? (pentru detalii si inscrieri click aici)

Implicarea intr-o actiune de voluntariat este cea mai radianta pagina din CV-ul unui individ. Un eveniment de asemenea amploare va angrena mai mult de 500 de voluntari. Pentru toti cei interesati de acest eveniment inscrierea se face prin intermediul unui formular online care poate fi accesat aici.

Posturile pentru voluntari includ:
  • coordonatorii de zona,
  • voluntarii de traseu,
  • voluntarii media,
  • voluntarii de securitate,
  • voluntarii de inregistrare,
  • voluntarii de insotire.
Se ia un traseu de 480 de km intr-un judet al istoriei cu radacini puternice cosmetizat cu peisaje spectaculoase si se adauga turisti si participanti din numeroase tari. La final se obtine un eveniment memorabil pentru vara anului 2014!

Autorul american William Saroyan spunea ca bicicleta este cea mai nobila inventie a umanitatii. Bicicleta este un catalizator al spiritului si al comunitatii, o competitie de ciclism este un motor pentru promovare si o initiativa care sprijina un stil de viata sanatos. Asa ca haideti sa invatam ce inseamna echilibrul alaturi de comunitatea capitalei culturale a Romaniei!


Munceste pentru a manca! Mananca pentru a trai! Traieste pentru a pedala! Pedaleaza pentru ca succesul este molipsitor!

Gasiti mai multe detalii despre competitia Turul Ciclist al Sibiului gasesti pe pagina ciclism.sibiu.ro .

Alexandru Dragoi,
www.proiecte-structurale.ro