Molipseste-te si tu...de agerimea privirii politistului digital care se asigura ca familia ta e protejata!

Aceasta este povestea privirii agere digitale care se asigura ca ziua ta nu este intrerupta de nimeni si nimic. Este privirea unui politist constiincios care supravegheaza zi si noapte locurile desemnate de superiorii sai.

In lunga lupta impotriva infractionalitatii orice mutare a fortelor de ordine este similara cu cea dintr-un joc. Va mai amintiti jocul copilariei de-a hotii si vardistii? Daca zambiti acum probabil ca va aduceti aminte orele petrecute jucand acest joc. Realitatea zilelor noastre seamana izbitor de mult cu acest joc, insa miza este alta: siguranta familiilor noastre.

Pe acest politist de nadejde nu o sa-l vedeti pe strada imbracat in uniforma. El nu o sa va atraga atentia ca e rosu la semafor si nu o sa va traga pe dreapta daca apasati mai mult decat e cazul pedala de acceleratie. El este „politistul digital” care va priveste si codifica informatia transmitand-o mai departe. Sistemul ofera posibilitatea echipelor de politie din zona Baicului sa raspunda in timp util la problemele care se ivesc.

Unii oameni sunt predispusi sa incalce regulile atunci cand nimeni nu le contabilizeaza erorile, atunci cand fortele de ordine nu au o atitudine de prevenire a infractiunilor si de mentinere a calitatii vietii. Era tehnologica in care traim ne permite sa facem acest lucru apeland la „ochii” digitali ai sistemelor de supraveghere. Camerele produc o presiune psihologica in zonele de risc, iar infractionalitatea scade ca actiunile unei companii pe care bursa s-a suparat.

Proiectul Sistem de supraveghere video si management informational pentru cresterea sigurantei sociale si prevenirea criminalitatii in arealul Baicului a fost implementat de Politia Locala a Sectorului 2. Proiectul a fost finantat prin POR, iar valoarea totala a lui este de 3,4 milioane de lei din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2,5 milioane de lei.

In cadrul proiectului a fost realizat un sistem de supraveghere compus din 48 de camere video si toata infrastructura conexa, iar fenomenul infractional a scazut cu 60% dupa activarea acestuia. Acest sistem ofera supraveghere in timp real si sprijin pentru fortele de politie locale. Institutii de invatamant, complexe comerciale, spatii verzi - toate aceste obiective sunt mai bine protejate din cauza ochilor digitali care privesc linistiti catre noi.

Acesta este un proiect care demonstreaza ca tehnologia si succesul sunt doua fete ale aceleiasi povesti...povestea finantarilor europene!

Succesul e...MOLIPSITOR!

Sistem de supraveghere video si management informational pentru cresterea sigurantei sociale si prevenirea criminalitatii in arealul Baicului este unul din cele 17 proiect inscrise la Gala Fondurilor Structurale la sectiunea „Infrastructura pe... catwalk”.

Click aici pentru detalii
Alexandru Dragoi
www.proiecte-structurale.ro