Molipseste-te si tu...cu succesul unei pensiuni din cel mai vechi oras al Tarii Romanesti!

Intr-una din zile zaboveam prin lista de microintreprinderi care au obtinut finantare prin Regio si am dat de titlul unui proiect care m-a facut sa zambesc. „Trebuie sa caut mai in amanunt”, mi-am zis in sinea mea. Si ce am aflat, va povestesc in continuare…

In august 2010, membrii companiei Alex & Theo Party SRL, ajutati fiind de niste specialisti in domeniu si cu dosarelul bine pus la punct, si-au luat inima in dinti si au mers la sediul ADR, unde au depus un proiect ce avea sa le aduca, in august 2011, vestea cea mare: primisera finantare prin programul Regio, DMI 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor.

Ce si-a propus proiectul? Sa creasca competitivitatea companiei prin introducerea unui nou serviciu. Nimic nou, ati spune...Dar cum? Prin construirea pensiunii Un baiat si o fata.

De unde denumirea „Un baiat si o fata”, m-am intrebat?! „Povestea e simpla, actionarii companiei au un baiat si o fata...si de aici, numele pensiunii” mi-a raspuns asistentul manager, dna Ionela Andreea Vesa, zambindu-mi.

Bazele pensiunii au fost puse in august 2011, pe locul unui vechi conac boieresc din Campulung Muscel, jud Arges. „Am incercat sa pastram mare parte din structura conacului, dar si aerul boem al acestuia si, din spusele celor care ne-au trecut pragul, credem noi ca am reusit”, am aflat de la dna Vesa. Pana la finalul proiectului au fost realizate lucrarile de constructie, a fost dotata pensiunea cu echipamente specifice necesare asigurarii cazarii la un grad de confort de 3 margarete, au fost achizitionate echipamente si tehnologii noi, sisteme IT si au fost create 7 locuri de munca pentru localnicii din zona.


Pensiunea, ce are un numar de 7 camere, se afla pe ruta unuia dintre cele mai frumoase drumuri nationale din tara, Bucuresti-Campulung-Rucar-Moeciu-Brasov, intr-o zona cu trasee montane mai scurte, pe care le puteti face cu piciorul sau pe bicicleta si unde va puteti bucura de peste proaspat de la pastravariile din zona sau puteti face chiar cursuri de echitatie la herghelia Sapte cai, din apropiere.

„Implementarea a mers struna, cei de la Calarasi (sediul ADR Sud Muntenia) au fost foarte prietenosi si cooperativi, orice intrebari aveam, ei ne ajutau cu informatii. Au fost momente grele, dar au fost si momente amunzante …cel mai mult ne-am amuzat cand au venit in monitorizare la finalul proiectului si au inceput sa numere prizele, intrerupatoarele, becurile.. oricum, as mai implementa cu drag si alte proiecte cu ei”, a marturist reprezentantul pensiunii.


Cateva ganduri de la clientii pensiunii:
  • "Un colt de rai la poale de munte unde le sta bine voinicilor sa faca popas. Un gand bun pentru niste oameni minunati, adevarati romani"
  • "Un loc de exceptie, cu oameni extraordinari. Multumim!"
  • "Pensiunea "Un baiat si o fata" se plimba alaturi pe faleza gandului meu bun"
  • "Multumesc pentru ospitalitate. M-am simtit minunat la dvs."

(n.r. Nu stiu daca pe voi v-am convins, dar pot sa va spun singur ca atunci cand voi ajunge in Campulung Muscel, voi poposi la pensiune sau cel putin voi trece pe la cofetaria Un baiat si o fata si ma voi infrupta din deliciile pe care oamenii de acolo le fac…tot cu fonduri europene, dar asta o veti auzi intr-o alta poveste din sectiunea „Proiectul saptamanii”…)

Pentru mai multe detalii despre proiect, click aici.

Mirela Sacalus,
www.proiecte-structurale.ro