Molipseste-te si tu cu…noi oportunitati de dezvoltare a carierei!

“Pentru a deveni un om capabil si de succes in orice profesie, trei lucruri sunt necesare: natura, studiul si PRACTICA”, spunea reformatorul american Henry Ward Beecher. Pentru studentii in stiinte economice – viitori manageri si antreprenori - practica este cu atat mai importanta cu cat reprezinta prima legatura cu mediul de afaceri in care vor activa mai tarziu.

Pornind de la aceasta idee, o echipa tanara si entuziasta din Academia de Studii Economice din Bucuresti a conceput si implementat, in parteneriat cu Asociatia Consultantilor in Management din Romania (AMCOR), un proiect care sa ofere viitorilor absolventi sansa de a exersa si aplica cunostintele asimilate in timpul facultatii prin stagii de practica relevante in raport cu studiile urmate.

Proiectul Practica de calitate pentru manageri – Manageri de calitate in practica s-a implementat pe o perioada de 18 luni si s-a adresat studentilor la programele de master in stiinte economice, care sunt preocupati si doresc sa isi construiasca o cariera in management.

In vederea organizarii stagiilor de practica, au fost incheiate parteneriate cu 16 organizatii cu activitate relevanta in management – consultanta in management, management de proiect, formare profesionala in diverse domenii ale managementului.

 
In fiecare intreprindere in care au fost organizate stagii de practica, studentii au fost coordonati de cate un tutore instruit special in acest sens, astfel incat practicantii sa dobandeasca competentele si deprinderile necesare pentru integrarea pe piata muncii. Pe parcursul stagiilor de practica, masteranzii au intrat in contact cu cultura organizationala a companiilor si s-au familiarizat cu rigorile si cerintele unui mediu de lucru profesionist, dezvoltandu-si aptitudini care nu pot fi exersate in cadrul formal al cursurilor si seminariilor, precum capacitatea de comunicare, abilitatea de a lucra in echipa, managementul timpului.


Peste 150 de masteranzi au finalizat cu succes stagiile de practica, iar o parte din acestia s-au angajat, dupa absolvire, chiar in intreprinderile in care au efectuat practica. Astfel, ei au dobandit locuri de munca nu doar relevante pentru domeniul lor de studiu, ci mai ales adecvate nivelului de pregatire. Totodata, cei mai buni 23 de practicanti au primit premii in valoare de 2200 lei, proiectul incurajand astfel performanta in viata profesionala.

In prezent, dupa finalizarea implementarii, echipa de proiect doreste continuarea si chiar dezvoltarea proiectului prin obtinerea unei noi finantari. Astfel, se pun bazele unui mecanism functional de facilitare a tranzitiei de la scoala la viata activa, care sa ofere tinerilor absolventi nu doar oportunitatea de a-si gasi un loc de munca dupa terminarea studiilor, ci sansa dezvoltarii unei cariere de succes in domeniul ales.

Pentru mai multe detalii despre proiect, click aici

Anamaria Ravar
www.fonduri-structurale.ro