Molipseste-te si tu cu … grija pentru sanatate si o dezvoltare armonioasa!

Conform Directivei Consiliului din 14 iunie 1993 privind dispozitivele medicale, acestea nu trebuie sa dauneze starii clinice sau sigurantei pacientilor. In plus, nu trebuie sa prezinte niciun risc pentru persoanele care le implanteaza sau terti. Trebuie sa realizeze performantele stabilite de fabricant si sa fie concepute astfel incat sa reziste la conditiile de stocare si de transport.

SC Activ Ortopedic SRL a derulat in perioada decembrie 2011 - octombrie 2013 proiectul "Extinderea, retehnologizarea si modernizarea unitatii de productie dispozitive medicale’’, tocmai cu scopul de a putea produce dispozitive medicale la cele mai inalte standarde. Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 4, Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, DMI 4.3, Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor si are o valoare totala de 1.048.313,11 lei.

Domnul Ing. Florin Ghebuta, director general al Activ Ortopedic ne-a povestit: “Misiunea noastra, a companiei beneficiare a proiectului este aceea ca prin activitatea desfasurata sa imbunatatim regimul de viata al persoanelor cu dizabilitati fizice, prin largirea accesului pacientilor-clienti pe plan local si national la dispozitivele medicale de ultima generatie, destinate recuperarii si corectarii unor deficiente fizice sau organice’’.

Rezultate

In cadrul proiectului au fost achizitionate un numar de 17 echipamente de ultima generatie, utilizate pentru scanarea piciorului si a amprentei plantare si pentru confectionarea de dispozitive medicale. In urma derularii proiectului, se fabrica orteze si proteze pentru membrele superioare, inferioare, coloana vertebrala, dispozitive de mers si incaltaminte ortopedica, necesare pentru persoanele cu afectiuni ale articulatiilor, dar si pentru cele sanatoase, dar interesate sa isi mentina starea de sanatate prin purtarea incaltamintei adecvate.

De asemenea, s-a achizitionat un soft specializat cu ajutorul caruia se proiecteaza incaltamintea ortopedica specializata si se creeaza, astfel, o solutie precisa pentru pacienti. Altfel spus, aceasta noua tehnologie permite fabricarea unui dispozitiv medical personalizat si unic pentru a raspunde nevoilor fiecarui client.

Un alt rezultat a fost constructia si modernizarea sediului. Inainte de constructie, cladirea veche era compusa din parter, pod si o pivnita inundabila, suprafata insuficienta desfasurarii in bune conditii a activitatii propuse. Dupa realizarea investitiilor, aceasta este compusa din subsol functional, parter si o mansarda generoasa si utila. S-a extins in acest fel aproape de 3 ori suprafata construita a cladirii, imbunatatindu-se considerabil mediul de lucru.

Ca urmare a implementarii proiectului, s-au creat 15 noi locuri de munca (pentru cizmari, croitor cizmarie, inginer IT si agenti vanzari). In total, datorita proiectului, 7 barbati si 8 femei si-au gasit loc de munca.
“Dupa implementarea proiectului suntem in masura sa oferim servicii profesionale de masurare, proiectare si executare asistata de calculator a dispozitivelor medicale. Obtinem in acest fel incaltaminte de calitate superioara, personalizata, asigurand confortul optim al oricarui picior. Reducem la nivel aproape de zero rata neconformitatilor. Prin echipamentele si soft-urile achizitionate suntem prima si singura societate comerciala din Romania care executa in sistem CAD CAM, proiectarea si productia pe baza scanarii 3D a piciorului, a incaltamintei ortopedice”, ne-a povestit Domnul Ing. Florin Ghebuta, Director General al Activ Ortopedic.

Pentru mai multe detalii despre proiect click, aici.

Maria-Alexandra Gavrilita,
www.proiecte-structurale.ro