Molipseste-te si tu … cu angajamentul banatenilor pentru asigurarea bunastarii regiunii Vest!

 Regiunea Vest este o zona strategica, aflata la intersectia importantelor rute europene de comunicare si de transport, fiind un mediu promitator pentru investitori… Insa nu este de ajuns sa fii inzestrat cu talent si har… succesul implica si foarte multa munca! Chiar daca Regiunea Vest este avantajata din punct de vedere geografic, pentru a se dezvolta, are nevoie de o strategie bine pusa la punct.

Proiectul "Cresterea impactului utilizarii Fondurilor Structurale asupra calitatii vietii locuitorilor din Regiunea Vest" implementat de Agentia de Dezvoltare Regionala Vest, si-a propus sa identifice potentialul de dezvoltare al Regiunii Vest prin elaborarea si implementarea unei serii de analize printre care si cea privind calitatea vietii locuitorilor din regiune, precum si prin monitorizarea permanenta a calitatii vietii in Regiunea Vest. Obiectivul final al proiectului a constat in realizarea de propuneri si dezvoltarea de actiuni concrete pentru imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor regiunii.

“Conceptul de «calitate a vietii» este unul vast si complex, iar Regiunea Vest nu este o regiune omogena din perspectiva calitatii vietii. Astfel, operationalizarea conceptului si transpunerea lui intr-un chestionar relevant pentru dezvoltarea regionala a constituit o misiune dificila pentru Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest)”, a declarat doamna Miruna Vitcu, Director al Directiei Resurse Umane si Comunicare in cadrul ADR Vest.

In valoare de aproximativ 287.060,00 lei, proiectul este finantat prin Programul Operational Asistenta Tehnica, Axa1- Sprijin in implementarea instrumentelor structurale si coordonarea programelor.
In cadrul proiectului, a fost realizat Studiul asupra calitatii vietii locuitorilor din Regiunea Vest, studiu care s-a desfasurat pe parcursul a 12 luni, intre luna aprilie a anului 2012 si luna martie a anului 2013.
„Studiul realizat de ADR Vest este util si necesar in vederea intocmirii si fundamentarii strategiei, planului si a programelor pentru dezvoltare regionala, precum si a planurilor de gestionare a fondurilor nerambursabile alocate regiunii.
Astfel de studii specifice axate pe obiective transversale completeaza datele oficiale cu cele obtinute prin tehnici si instrumente proprii, iar prin intermediul acestora se implica toate partile interesate - atat specialisti, cat si cetatenii diferitelor comunitati. Consultarea cu acestia si cunoasterea nevoilor si a aspiratiilor lor este esentiala in evaluarea a performantei si impactului dezvoltarii regionale.
Proiectul a cuprins toate etapele pentru realizarea unui studiu asupra unui esantion reprezentativ la nivel judetean si regional, analiza rezultatelor intr-un raport statistic, culegerea de idei de proiecte din partea administratiilor publice din mediul urban si promovarea rezultatelor prin evenimente si publicatii”
, a precizat doamna Miruna Vitcu, Directorul Directiei Resurse Umane si Comunicare a ADR Vest.

Pentru mai multe detalii despre proiect, click aici

Adina Visoiu,
www.proiecte-structurale.ro