Proiectul saptamanii

Molipseste-te si tu...de peripetiile lui Camionel!

...Camionel - un mastodont al soselelor. Fiind mereu plecat, el si-a dorit o casa a lui. Acum a gasit-o!
Camionel si toti cei din familia lui sunt mastodontii cu sange albastru ai soselelor. Conecteaza idei, marfuri, companii si oameni oriunde gasesc o cale pavata. Vazand forta camioanelor, de multe ori uitam ca au nevoie si ele de propriul colt de rai, un loc al lor cum am mai putea spune. Problema lor nu a ramas pentru mult timp nerezolvata pentru ca oameni cu initiativa si viziune s-au gandit sa apeleze la sustinerea oferita de fondurile structurale.

Detalii

Molipseste-te si tu...de agerimea privirii politistului digital care se asigura ca familia ta e protejata!

Unii oameni sunt predispusi sa incalce regulile atunci cand nimeni nu le contabilizeaza erorile, atunci cand fortele de ordine nu au o atitudine de prevenire a infractiunilor si de mentinere a calitatii vietii. Era tehnologica in care traim ne permite sa facem acest lucru apeland la „ochii” digitali ai sistemelor de supraveghere. Camerele produc o presiune psihologica in zonele de risc, iar infractionalitatea scade ca actiunile unei companii pe care bursa s-a suparat.

Detalii

Molipseste-te si tu..de cupajul rafinat al vinului de Corcova!

Este cunoscut mai mult pentru impactul sau asupra religiei si nu pentru opinia sa despre vin. Martin Luther spune ca berea este facuta de oameni, vinul de Dumnezeu. Multi ani mai tarziu, Hemingway ne spune ca vinul este unul dintre cele mai civilizate lucruri din lume, unul dintre lucrurile naturale care a fost dus catre perfectiune, iar Louis Pasteur spune ca vinul este una dintre cele mai sanatoase si igienice bauturi.

Detalii

Molipseste-te si tu...de puterea juramantului lui Hippocrate pus in practica de medici dedicati!

In secolul al XV-lea lumea a devenit din gigantica, medie, prin curajul marilor exploratori. Mult mai tarziu, corporatiile si multinationalele ne-au micsorat si mai mult lumea si au facut-o din ce in ce mai mica prin reducerea distantei si sfaramarea granitelor. Noul mileniu, tehnologia si oportunitatile financiare generate de globalizare transforma acum planeta intr-o lume micuta, aglomerata si de multe ori neincapatoare.

Detalii

Molipseste-te si tu...de eficienta „orchestrei” diplomatilor si personalului MAE!

Un fost diplomat american spunea ca diplomatia este ca jazz-ul: variatii nesfarsite pe aceeasi tema.

Detalii

Molipseste-te si tu…de dorinta de a pastra vie amintirea strabunilor si de pofta de viata a ialomitenilor!

Tudora, mama lui Mihai Viteazul, este o figura importanta in istoria judetului Ialomita, dar poate prea putin cunoscuta si asociata locului. Consiliul Judetean Ialomita a decis sa o onoreze cum se cuvine si sa-i mentina vie amintirea prin Festivalul-Concurs de Traditie Culinara Ialomiteana „La Casa Tudorii” pe care autoritatile judetene il organizeaza incepand cu anul 2011.

Detalii

Molipseste-te si tu...de linistea si relaxarea oferite de „oaza” turistica Panicel!

A fost o data ca niciodata...o legenda!
Se spune ca atunci cand Dumnezeu a vrut sa creeze calul, i-a spus Vantului de Sud: Vreau sa se faca o creatura ca tine. Strange-te! si vantul s-a strans. Atunci...a luat o mana de material si a facut un cal. Aceasta scurta poveste o regasim in interiorul complexului turistic Panicel din Rasnov.

Detalii

Molipseste-te si tu...de energia data de cel mai mare eveniment de ciclism din Romania!

Einstein spunea ca viata este similara cu mersul pe bicicleta: ca sa-ti pastrezi echilibrul trebuie sa mergi inainte. In perioada 17-20 iulie 2014, in inima Romaniei, aceste cuvinte vor avea o semnificatie aparte. Proiectul „Turul Ciclist al Sibiuluiu” derulat de Primaria Municipiului Sibiu si sustinut de numerosi parteneri printre care si Structural Consulting™ Group www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro este povestea construita de un grup de oameni dedicati, o istorisire a celei mai valoroase competitii cicliste de sosea din Europa Sud-Est.

Detalii

Molipseste-te si tu...de atitudinea bazata pe egalitate care te face sa strigi EVRICA!

Este o placere sa ai sansa sa strigi in fiecare zi Evrika! Evrika! Pentru entuziasmul in folosirea acestor cuvinte Arhimede a ramas in istorie. Pentru tineri aceasta bucurie ar trebui sa fie mai intensa, insa in multe cazuri ea este diminuata de educatia formala din sistemul romanesc. Einstein spunea ca educatia formala ucide creativitatea. Este o formulare dura, dar suntem mai eficienti in intelegerea lumii din jurul nostru atunci cand avem o cheie de lectura bazata pe realism.

Detalii

Molipseste-te si tu...de intelepciunea bunicilor si de grija nepotilor pentru batranii lor!

Precum spunea Lucian Blaga, “Cu cat oamenii imbatranesc, cu atat spiritul lor devine mai suplu, mai cald, dobandind o infatisare mai organica. S-ar zice aproape ca pentru spirit, timpul este o dimensiune a intineririi”. Batranii, fie ca ne sunt bunici, prieteni sau total necunoscuti joaca un rol important in societate prin intelepciunea acestora, motiv pentru care bunastarea acelora dintre ei care sunt neajutorati ar trebui sa reprezinte o prioritate atat pentru fiecare dintre noi, cat si pentru autoritatile publice.

Detalii

Molipseste-te si tu...cu miracolul educatiei sustinut in lumea minoritatilor!

Nu exista lucru mai puternic decat educatia. Acum aproape un secol Lenin spunea: „Dati-mi un copil de 8 ani si va fi bolsevic toata viata.” Lasand la o parte incarcatura, posibil negativa, a acestui citat trebuie sa vedem dincolo de conotatiile istorice si sa intelegem puterea acestor cuvinte.

Detalii

Molipseste-te si tu de la …biodiversitatea ariei naturale Cheile Oltetului!

Atunci cand ajungi la Cheile Oltetului, lasi in urma civilizatia la portile nevazute care separa antropicul de natural. Temperatura scade brusc cu aproape 10 grade Celsius, intrucat soarele nu isi mai poate intinde aripile printre muntii falnici.


Detalii

Molipseste-te si tu...cu dorinta de a sustine schimbarea satului romanesc!

„Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat. Aici orice gand e mai incet, inima-ti zvacneste mai rar, ca si cum inima nu ti-ar bate in piept, ci adanc in pamant undeva”, spunea Lucian Blaga. Satul romanesc a avut mereu propriul sau loc romantic in mentalul colectiv , insa intr-o lume aflata intr-o permanenta miscare browninana pana si vesnicia pare ca si-a pierdut esenta.

Detalii

Molipseste-te si tu... cu determinarea femeilor de a avansa in cariera!

Cu totii ne reamintim de orele de istorie adresate emanciparii femeilor, unde invatam despre lupta acestora pentru depasirea dezavantajelor economice si politice. Pe vremuri existau persoane puternice care militau singure pentru acest ideal, precum Ottilie Hoffmann si Simone de Beauvoir. Din fericire, finantarile disponibile in prezent prin fondurile structurale si de coeziune permit derularea unor actiuni consistente si de amploare pentru incurajarea egalitatii de sanse intre femei si barbati”.

Detalii

Molipseste-te si tu…de la initiative de succes de pe taramul smochinilor

Cu mult timp in urma, cand armata lui Traian a poposit pe aceste pamanturi, in locul denumit acum Trikule isi punea temeliile localitatea denumita azi Svinita. Localitatea este situata pe Clisura Dunarii, cea mai spectaculoasa portiune a batranului fluviu. Zona este recunoscuta pentru depozitele fosilifere, dar si pentru rezervatia botanica, ce cuprinde specii floristice mediteraneene, cum este smochinul, volbura, cornutul sau orhideea salbatica.

Detalii

Molipseste-te si tu...cu viziunea unui viitor durabil!

In 1986, raportul „Viitorul nostru comun” realizat de Comisia Brundtland definea dezvoltarea durabila ca fiind acel tip de „dezvoltare care sustine nevoile prezentului fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi.”

Detalii

Molipseste-te si tu cu…succesul de renume mondial al unei societati romanesti!

Precum afirma Peter Drucker,“intreprinzătorul cauta mereu schimbarea, reactioneaza la ea si exploateaza ocaziile oferite de aceasta.” De aproape 200 de ani, una dintre cele mai importante industrii ale planetei este cea a cauciucului, inovatia in acest domeniu fiind esentiala pentru a fi in acord cu principiile dezvoltarii durabile.Sa speram ca din ce in ce mai multe societati comerciale romanesti vor aplica acesta deviza in activitatea lor.

Detalii

Molipseste-te si tu cu … grija pentru sanatate si o dezvoltare armonioasa!

Conform Directivei Consiliului din 14 iunie 1993 privind dispozitivele medicale, acestea nu trebuie sa dauneze starii clinice sau sigurantei pacientilor. In plus, nu trebuie sa prezinte niciun risc pentru persoanele care le implanteaza sau terti. Trebuie sa realizeze performantele stabilite de fabricant si sa fie concepute astfel incat sa reziste la conditiile de stocare si de transport.

Detalii

Molipseste-te si tu…de la initiative curajoase de dezvoltare a turismului in judetul lui Bacovia si al Nadiei Comaneci!

Monumentele istorice, culturale si religioase, statiunile balneare, potentialul cinegetic important, infrastructura bogata, dar insuficient exploatata, precum si posibilitatea dezvoltarii turismului rural sunt doar cateva dintre motivele pentru care judetul Bacau merita vizitat.

Detalii

Molipseste-te si tu…cu beneficiile aduse de o administratie europeana performanta si orientata spre cetatean!

Capacitatea administrativa a Romaniei este recunoscuta ca fiind unul dintre punctele vulnerabile ale tarii noastre, aceasta reprezentand o stare de fapt, constatata atat pe plan national, cat si pe plan european.

Detalii

Molipseste-te si tu cu….implinirea adusa de ajutorarea persoanelor mai putin norocoase, dar cu suflet mare

1609 lei – ultima cifra comunicata de Institutul National de Statistica in dreptul indicatorului “castig salarial mediu nominal net” in Romania. Daca din aceasta suma scadem cosul lunar de produse indispensabile, utilitatile si transportul, cu siguranta vom ajunge la concluzia ca investitiile in dezvoltarea personala trebuie amanate.

Detalii

Molipseste-te si tu … cu succesul unui proiect ce imbina lumea mestesugurilor traditionale cu spiritul antreprenorial!

 Mestesugurile populare reprezinta deopotriva o mostenire culturala transmisa intre generatii, ocupatia „de iarna” a taranilor si o sursa de venituri suplimentare.

Detalii

Molipseste-te si tu...cu succesul unei pensiuni din cel mai vechi oras al Tarii Romanesti!

In august 2010, membrii companiei Alex & Theo Party SRL, ajutati fiind de niste specialisti in domeniu si cu dosarelul bine pus la punct, si-au luat inima in dinti si au mers la sediul ADR, unde au depus un proiect ce avea sa le aduca, in august 2011, vestea cea mare: primisera finantare prin programul Regio, DMI 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor.

Detalii

Molipseste-te si tu cu...dorinta de a imbunatati viata la sat!

 Viata la sat se diversifica si ea odata cu trecerea timpului. Cultivarea pamantului si cresterea animalelor raman in continuare activitati de baza in mediul rural deoarece unii oameni, asemeni lui Ion al lui Liviu Rebreanu, nu se pot desprinde de ceea ce au invatat toata viata sa faca: “Pamantul ii era drag ca ochii din cap (…)Tintea o placere atat de mare vazandu-si pamantul, incat ii venea sa cada in genunchi si sa-l imbratiseze. I se parea mai frumos pentru ca era al lui.” In schimb, altii sunt receptivi la schimbarile societatii, se adapteaza la nevoile actuale si se molipsesc cu...mirajul meseriilor non-rurale.

Detalii

Molipseste-te si tu…de la ravna vrancenilor de a dezvolta potentialul turistic al zonei!

Tara Viei si Vinului se anima la primul semn al toamnei. Dupa ce tot sezonul isi cerceteaza podgoria, vrancenii gospodari se muta cu mic cu mare, cu tractoare sau carute, printre butucii de vie cu struguri sanatosi si frunze ruginii. In tinutul Vrancei culesul strugurilor nu este o activitate ca oricare alta, ci este o traditie care duce numele podgoriilor vrancene dincolo de hotare. Viticultura reprezinta mandria locului, este izvor de bucurie prin venitul pe care il genereaza si prin renumele pe care si l-a castigat. Feteasca Regala, Muscat Otonel, Sarba, Riesling, Aligote, Galbena de Odobesti sunt doar cateva din vinurile cu care (isi) fac cinste vrancenii in lumea larga.

Detalii

Molipseste-te si tu… cu spiritul inovator al lumii universitare medicale din Iasi!

 Astazi, informatia atat de voluptoasa si de accesibila ne invita practic la activarea unui proces de imbunatatire a modului in care traim, lucram sau invatam. Cunoasterea si invatarea au depasit nivelul imperativ si au devenit pentru unii o necesitate, pentru altii o pasiune. Sistemul educational romanesc, desi nu atinge un nivel de informatizare ridicat asemeni Occidentului, in ultimii ani a inregistrat un progres semnificativ prin promovarea unei abordari inovatoare care sa tina locul metodelor clasice de invatare.

Detalii

Molipseste-te si tu… cu daruire pentru munca si pretuire pentru dezvoltare durabila!

Daca am povesti din carti, l-am cita pe Leonardo da Vinci si am zice ca “Legea superioara a existentei este munca creatoare prin care lasam in lume o urma dupa ce nu vom mai fi, o opera care ne prelungeste existenta si dupa moarte.” Daca am vorbi din perspectiva celor peste 11 mii de someri inregistrati in zona muntilor Apuseni, cu siguranta ca accentul ar cadea mult mai mult pe viitorul apropiat.

Detalii

Molipseste-te si tu cu…noi oportunitati de dezvoltare a carierei!

“Pentru a deveni un om capabil si de succes in orice profesie, trei lucruri sunt necesare: natura, studiul si PRACTICA”, spunea reformatorul american Henry Ward Beecher. Pentru studentii in stiinte economice – viitori manageri si antreprenori - practica este cu atat mai importanta cu cat reprezinta prima legatura cu mediul de afaceri in care vor activa mai tarziu.

Detalii

Molipseste-te si tu …cu spirit inovator si dorinta de a proteja mediul!

Becul, motorul sau internetul sunt inovatii care ne-au schimbat radical viata. Atat de mult inacat ne este greu sa ne imaginam cum am trai fara ele. Aparitia lor se datoreaza unor persoane cu spirit inovator, care au reusit sa transpuna descoperirile stiintifice in obiecte utile in viata de zi cu zi. In ciuda beneficiilor evidente, utilizarea lor excesiva in procesul industrial a afectat in mod negativ mediul. Acest lucru a dus la incercarea de a produce tehnologie care sa fie cat mai putin daunatoare naturii.

Detalii

Molipseste-te si tu…cu focalizarea specifica gandirii matematice!

Sa presupunem ca v-ati hotarat sa acoperiti o scara interioara cu tavan fals - TC .Stiti ca AT = BC si trebuie sa aflati care este lungimea tavanului fals. O problema pe care o veti rezolva cu ajutorul Teoremei lui Pitagora pe care ati invatat-o la orele de mate din clasa a Va. Pentru a-i introduce pe copii in tainele cunoasterii matematicii, dascalii fac fata multor provocari. Astfel, s-a nascut ideea unui proiect care sa vina in sprijinul cadrelor didactice care predau matematica.

Detalii

Molipseste-te si tu … cu angajamentul banatenilor pentru asigurarea bunastarii regiunii Vest!

Regiunea Vest este o zona strategica, aflata la intersectia importantelor rute europene de comunicare si de transport, fiind un mediu promitator pentru investitori… Insa nu este de ajuns sa fii inzestrat cu talent si har… succesul implica si foarte multa munca!
Chiar daca Regiunea Vest este avantajata din punct de vedere geografic, pentru a se dezvolta, are nevoie de o strategie bine pusa la punct.

Detalii

Molipseste-te si tu…de la farmecul tinutului care a inspirat povestiri cu talc despre capre, iezi, soacre, babe, mosnegi, ursi, vulpi, porci si alte personaje memorabile!

 “Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la locul nasterii mele, la casa parinteasca din Humulesti, la stalpul hornului unde lega mama o sfara cu motocei la capat, de crapau matele jucandu-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care ma tineam cand incepusem a merge copacel, la cuptiorul pe care ma ascundeam, cand ne jucam noi, baietii, de-a mijoarca, si la alte jocuri si jucarii pline de hazul si farmecul copilaresc, parca-mi salta si acum inima de bucurie!”

Detalii

Molipseste-te si tu… de la caracterul jucaus al delfinilor!

Litoralul romanesc nu este doar un loc distractiv unde iti poti petrece vacantele de vara ci si casa multor specii de plante si animale care trebuie protejate pentru a pastra frumusetea naturala a zonei. Demarat la finalul anului 2009, proiectul „Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii marine din zona costiera romaneasca, in special a delfinilor", derulat de catre organizatia ecologista Mare Nostrum prin POS Mediu, urmareste...

Detalii

Molipseste-te si tu…de la frumusetea unica a culturii transilvanene

Inca din vremuri de demult, tinutul Brasovului a fost un loc de popas pentru calatorii iubitori de frumos. Mesteri si negustori, boieri de seama si domnite, artisti si oameni de cultura ramaneau uimiti de frumusetea targurilor inconjurate de ziduri, a bisericilor fortificate, a cetatilor de pe culmile stancoase, a obiceiurilor si dansurilor cum numai in Transilvania se gasesc. O parte din acestea au rasunat mereu de vocea si pasii turistilor; o alta parte au fost date uitarii...pana de curand.

Detalii

Molipseste-te si tu … de la ambitia liestenilor de a eficientiza sistemul public!

 Pe 24 mai 2013 la Bucuresti a avut loc o retrospectiva a implementarii PODCA in 2012 in care si-au dat intalnire bunele practici si initiativele stralucitoare din sistemul public. In cadrul conferintei, lectori si participanti deopotriva au demonstrat ca nu doar echipamentele si cladirile “ochioase” sunt demne de lauda, ci si lucrurile mai putin palpabile care tratate ca atare reusesc in mod real “sa miste” sistemul public de care pretindem cu totii ca suntem profund nemultumiti.

Detalii

Molipseste-te si tu cu… energia ropotului raurilor de la munte!

De la 1 iulie 2011 si pana in prezent, fie iarna, fie vara, au urcat pe scenele tarii noastre numerosi artisti asteptati de mii de romani: Judas Priest, Bon Jovi, Deftones, Within Temptation, Scorpions, Motorhead, Guns n`Roses, Machine Head, Placebo, Lady Gaga, Red Hot Chilli Peppers, Depeche Mode si ei vor fi urmati in curand de Deep Purple, Sting si de legendarul Roger Waters. Pe noua Arena Nationala am primit vizita Chelsea, Barcelona, Olanda si ne-am bucurat de multe derby-uri in nocturna.Ce au toate aceste imprejurari in comun?

Detalii

Molipseste-te si tu … cu perfectionismul celor care salveaza mii de vieti!

Se iau un om cu fler si intuitie, un om cu multa pasiune, un filantrop, un om de comunicare, dar si un om de stiinta, un buchisit, un profesionist, un om mereu atent si responsabil, se adauga un antreprenor si se tabacesc bine. Rezultatul? Un medic de succes.

Detalii

Molipseste-te si tu...de la initiativele societatii civile in domeniul economiei sociale!

 „Munca il innobileaza pe om”. Stim cu totii asta, dar ce ne facem cand omul nu este sprijinit sa se integreze pe piata muncii? Apelam la economia sociala. Aceasta vine sa umple golurile lasate in urma de intreprinderile care nu creaza suficiente locuri de munca sau care din varii motive nu stimuleaza integrarea personelor vulnerabile pe piata muncii. Astazi, desi Romania este la inceput in domeniul economiei sociale, cei mai multi dintre noi constienzam si militam pentru infiintarea unor intreprinderi sociale care au ca scop nu neaparat succesul propriu al organizatiei, ci revigorarea economica si sociala a societatii.

Detalii

Molipseste-te si tu … cu iuteala celei mai insorite autostrazi!

Porneam pe drumul integrarii europene in 2007 cu sperantele transformarii Romaniei intr-un imens santier, visam proiecte de infrastructura marete, „autostrazi ca la nemti” si cai ferate pe care trenurile sa circule cu viteza TGV-ului. Intelesesem ca taxa de drum pe care am inceput sa o platim la sfarsitul anilor 90 nu a generat pe termen lung, din pacate, decat un slogan si o melodie celebra.

Detalii

Molipseste-te si tu…cu atentia celor MARI pentru nazbatiile celor mici

 Viata femeilor se schimba complet odata ce ele devin mame. Centrul universului lor este inlocuit subit si definitiv de imaginea copilului, iar tot ceea ce urmeaza din acel moment este legat de noua “datorie”, cea de mama. Societatea actuala promoveaza atat femeia in rolul ei de mama, cat si femeia angajat/manager, activa pe piata muncii. Pentru cele care doresc sau sunt nevoite sa-si continue viata profesionala si dupa aparitia unui copil in viata lor, statul a inventat cresele si gradinitile. Insa ce se intampla cand numarul copiilor depaseste cu mult numarul locurilor disponibile in aceste unitati?

Detalii

Molipseste-te si tu cu … gandirea intreprinzatoare a locuitorilor satelor si comunelor romanesti!

 Pentru cei care au crescut mesterind in livezi cu bunicii la tractoare si alte masini, pentru cei care stiu ca dintr-un trunchi de copac batran si o dalta iese o barna trainica, pentru cei care sunt muncitori si mirajul marilor orase sau al occidentului inca nu i-a atras, Uniunea Europeana le pune fonduri la dispozitie pentru ca ei sa isi castige existenta in tihna si pitorescul satului romanesc. Cu determinare si seriozitate, locuitorii mediului rural pot sa isi puna la punct ateliere mecanice, sa deschida dulgherii sau sa infiinteze diverse micro-intreprinderi, toate cu bani comunitari.

Detalii

Molipseste-te si tu cu... determinarea functionarilor de a contribui la redarea stralucirii unui domeniu de traditie

 ”Secerisul din acest an adeverea socotelile lui Moromete: recolta avea sa fie foarte bogata. Niculae era grozav de vesel, surorile lui pareau ca se impacasera cu plecarea oilor, iar mama era tare bucuroasa de un seceris asa bogat”. Cuvintele lui Marin Preda evoca o epoca pitoreasca a agriculturii romanesti, cand oamenii lucrau pamantul in familie si tot impreuna isi cresteau animalele. O epoca in care, desi pitoreasca, hazardul avea un rol important in rezultatele productiei agricole.

Detalii

Molipseste-te si tu…cu spiritul proactiv al autoritatilor sibiene!

 Leaganul copilariei si tineretii unor personalitati ca Andrei Saguna, Gheorghe Lazar si Emil Cioran, casa ASTREI si a primului muzeu din Romania (Muzeul National Brukenthal), Sibiul a avut mereu de-a lungul istoriei o vocatie profund cosmopolita. Capitala culturala europeana a anului 2007 alaturi de Luxembourg, orasul de pe Cibin s-a ridicat la fel de bine la asteptarile celor care au ales sa ii calce pragul cum a facut-o si capitala Marelui Ducat. O parte importanta din meritul acestei realizari o au, pe langa monumentele existente si evenimentele organizate, oamenii si atmosfera creata. Dupa 2007, numarul de turisti a inceput sa creasca considerabil, determinand astfel nevoia de modernizare continua a serviciilor oferite catre acestia.

Detalii

Molipseste-te si tu cu … perseverenta si determinarea unor eroi mitologici!

 „Aveam nevoie de un element catchy din cultura sau mitologia estica. Dupa cateva incercari, l-am gasit!”, povesteste fostul agent secret Tony Mendez pentru site-ul CIA, referindu-se la numele unei operatiuni de salvare a 6 ostatici din Teheranul anului 1979. Dupa mai bine de 30 de ani, numele operatiunii este cunoscut de toata lumea datorita filmului „Argo”, productie care a castigat recunoasterea criticilor si a publicului larg.

Detalii

Molipseste-te si tu cu...performantele "sanatoase" ale doctoranzilor in domeniul medical si farmaceutic

 Invatamantul medical si cercetarea in domeniul sanatatii reprezinta premise ale dezvoltarii economice si sociale in toate statele lumii. Tratamentele eficace, tehnicile chirurgicale noi si neinvazive, medicamentele inovatoare sunt elemente care imbunatatesc in mod semnificativ viata si bunastarea omului modern.

Detalii

Molipseste-te si tu… “VINO SI ANTRENEAZA-TE CU NOI!”

 ESTI PREGATIT PENTRU MAREA PROVOCARE A PRIMULUI LOC DE MUNCA? VINO SI ANTRENEAZA-TE CU NOI! asa incepe mesajul unui afis lipit inca din 2010 pe culoarele a 4 centre universitare din tara.

Detalii

Molipseste-te si tu…cu priceperea si talentul mesterilor shukari!

 Inca din cele mai vechi timpuri, romii au fost muzicanti talentati si mesteri priceputi. Argintarii, caldararii, fierarii, ceaunarii, rudarii, impletitorii, lautarii, gaborii si pielarii au transmis tainele mestesugurilor traditionale din generatie in generatie, acestea devenind o parte integranta a culturii romani.

Detalii

Molipseste-te si tu…cu legende despre o destinatie de poveste!

 Se spune ca demult, in vremuri stravechi, tinuturile din curbura Carpatilor erau acoperite cu apa si stapanite de uriasi. Intr-o zi, toiagul regelui uriasilor cade in mare, iar regele porunceste sa fie secata marea. Astfel a aparut Tara Barsei, iar in locurile pe unde s-a scurs apa s-au format trecatorile (Nicolae Pepene, Bogdan Popovici, "Legendele Tarii Barsei", 2011).

Detalii

Molipseste-te si tu … cu avant de temerar si pretuire pentru bogatiile naturale!

 Cutezatori cu rucsaci in spate bat lunga creasta a Muntilor Rodnei de zeci de ani. Pe banda rosie care urmareste „Fagarasii Nordului” de la Pasul Rotunda la Pasul Setref, an de an, iubitori ai aerului curat si ai peisajelor montane isi fac drum printre varfuri semete si lacuri glaciare, mananca afine si merisoare, dorm sub cel mai intesat de stele cer cu putinta, sunt treziti de marmote si isi bucura ochii cu cele mai inflorite pajisti. Sunt iubitori de munte si orice iubitor de munte ii respecta bogatiile naturale si biodiversitatea.

Detalii

Molipseste-te si tu ... cu determinare si fler (micro)antreprenorial!

 In secolul 19 romanul se nastea poet, dupa cum sustinea bardul Alecsandri. In primele decenii ale secolului 20, ne rasculam pe ogoare, dar descopeream si industria si, coplesiti de marile razboaie, lucram in uzinele marilor industriasi. Dupa jumatatea veacului am imbracat salopete pe santierele tarii si deveneam socialisti multilateral dezvoltati. Dupa ce la inceputul anilor ‘90 ne-am transformat in negustori pe drumul matasii in bazarele turcesti, noul mileniu vine cu noi provocari si o noua orientare a sperantelor, de data aceasta spre zarile vestice. Romanii s-au nascut antreprenori, se pare, judecand dupa numarul considerabil de cereri de finantare depuse pe liniile deschise pentru sprijinirea micilor afaceri prin intermediul instrumentelor structurale ale Uniunii Europene.

Detalii

Molipseste-te si tu…cu natura mandra si oamenii vrednici din inima Transilvaniei!

 Peisaje idilice, natura salbatica, sate cu biserici fortificate amintind de vremuri demult apuse. Acestea sunt elementele definitorii ale Transilvaniei, o adevarata “Toscana” a Romaniei si o destinatie turistica in continua dezvoltare. Insa frumusetea peisajelor presupune preocupare permanenta pentru mediu si natura si educarea comunitatilor in spiritul dezvoltarii durabile. In zonele cu o biodiversitate bogata, nevoia de conservare a mediului natural si de promovare a activitatilor economice prietenoase cu mediul este cu atat mai stringenta.

Detalii

Molipseste-te si tu cu...cercetari inovatoare si produse „high tech” din inima tarii!

 Intr-o societate aflata intr-o continua schimbare, capacitatea de a inova si sustine dezvoltarea tehnologica se numara printre cei mai importanti factori ai dezvoltarii economice si sociale. In acest context, rolul universitatilor si al institutelor de cercetare se extinde dincolo de simpla generare a cunostintelor si informatiilor, aceste institutii devenind adevarate „motoare” ale cresterii si competitivitatii economice.

Detalii

Molipseste-te si tu... cu cercetarile inovatoare ale oamenilor de stiinta

 Lumea este intr-o continua si rapida schimbare. Se trece de la o descoperire stiintifica la alta in timp record si ne dam seama ca stiinta si tehnologia sunt principalele „vinovate” de ceea ce numim astazi noile tehnologii. Competitivitatea si-a facut loc si aici pentru ca lumea reala impune practic, o goana spre nou, dar care are in vedere si aspecte economice. Se resimte la nivelul institutelor de cercetare o nevoie acuta de infrastructura de cercetare de prima clasa pentru ca cercetatorii sa-si poata duce la bun sfarsit lucrarile puternic ancorate in sectoarele industriale prioritare.

Detalii

Molipseste-te si tu...de la povestea celor mai frumoase locuri din judetul Dambovita!

 Stiati ca ansamblul Curtea Domneasca din Targoviste se numara printre primele10 cele mai vizitate complexe muzeale din Romania, cu un numar anual de vizitatori de aproape 150.000?

Detalii

Molipseste-te si tu cu....spiritul miscarii dadaiste si pitorescul plaiurilor moinestene

 “Frumos e un biet cuvant searbad, care nu spune nimic din splendoarea scanteietoare a peisajului din Moinesti. Am colindat si eu multe tinuturi din tara noastra si chiar din alte tari, dar nu se potrivesc cu ce am gasit aici. Peisaj incantator ca la Moinesti nu am intalnit nicaieri”, scria pictorul Stefan Luchian in vara anului 1909.

Detalii

Molipseste-te si tu… cu farmecul Craciunului autentic bucovinean!

 In luna lui Undrea, toti gospodarii din Bucovina nu mai prididesc cu treaba: cei mici incep luna cu aranjatul ghetutelor in asteptarea lui Mos Nicolae, barbatii destoinici taie porcii de Ignat, femeile casei pregatesc racituri, galuste, tochituri sau cozonaci cu mac. Craciunul, Anul Nou si Boboteaza sunt primite asa cum se cuvine, cu pregatiri din timp: sarbatorile incep din Ajunul Craciunului, odata cu primele voci de copii iesiti la colindat pe ulitele pline de omat ale satelor.

Detalii